OVER ANKE

Wie ben ik

Anke Runia, echtgenote, moeder, zus, dochter, vriendin, collega, therapeut, buurvrouw, mediator en nog veel meer. Ik ben een vrouw met levenservaring, verlangens, onzekerheden, kennis, vaardigheden, littekens: een vrouw die het een voorrecht vindt om de mensen die op haar pad komen te mogen begeleiden in hun zoektocht.

Werkervaring

Ik heb in mijn leven in diverse branches gewerkt, van de juridische sector via de horeca tot de handel. Maar vanaf 1999 heb ik het roer omgegooid. Ik ben gaan studeren en ik heb de studie Maatschappelijk Werk afgerond. Ik had mijn passie ontdekt! Sindsdien ben ik werkzaam in de hulpverlening. Ik was jarenlang ambulant jeugdhulpverlener in Tiel. In die regio begeleidde ik ouders en hun (puber)kinderen met de meest uiteenlopende problemen. Mijn cliënten hadden vaak last van de gevolgen van vechtscheidingen, moeizame omgangsregelingen en/of zij worstelden met het leven in een stiefgezin.

Het ontstaan van ANKER

Ik heb het werk in de jeugdhulpverlening met veel plezier gedaan en ik heb in die setting veel geleerd, ook van mijn collega’s. Toch wilde ik graag zelfstandig worden en ik besloot te starten met een eigen praktijk. In 2011 heb ik Anker Coaching opgericht en ik werk sindsdien met veel plezier als psychosociaal therapeut en mediator in mijn praktijk aan huis.

Specialisatie

Ik heb mij gespecialiseerd in de begeleiding van stiefgezinnen en in echtscheidingsmediation. Daarnaast coach ik graag cliënten met uiteenlopende vragen op individuele basis. Ik gebruik in mijn werk vooral (elementen uit) de systemische therapie, cognitieve therapie, mindfulness, het Vat van Zelfwaardering en transformatieve mediation.

Wat zeggen anderen over mij?

Mensen zeggen over mij dat ik nuchter, rustig en betrouwbaar ben.

Mijn missie

Als jij de moed hebt om hulp te vragen, dan wil ik er alles aan doen om je te helpen jouw doelen te bereiken. En om samen jouw kansen en mogelijkheden te ontdekken. Die zijn er voor iedereen, ook voor jou!

Mijn opleidingen

  • Algemeen Maatschappelijk Werk, Hogeschool De Horst, Driebergen
  • Systemische Gezins- en relatietherapie, ISP Amsterdam
  • Transformatieve mediation, Wel-com opleidingsinstituut Wapenveld
  • Vat van Zelfwaardering, Gertjan van Zessen, ontwikkelaar en opleider
  • Mindfulness Based Cognitive Therapy, See True, Amsterdam

Ik volg uiteraard regelmatig bij- en nascholing.

vrijblijvend kennismaken met Anke?

vrijblijvend kennismaken met Anke?